Tactical Scenario's

TacSim staat voor "Tactische Simulatie" en is een speltype bedoeld om samenspel en tactische keuzes in het veld te bevorderen. Hierbij worden scenario's gespeeld waarbij de samenstelling van je squad, de acties die je doet en de keuzes die je maakt direct invloed hebben op het verloop van het spel. 

TacSim heeft de sfeer van een korte MilSim en is een tactische beleving waarbij twee relatief kleine teams het tegen elkaar opnemen om een compleet scenario af te werken, inclusief planningsfase en support, om intens, tactisch en realistisch bezig te zijn. Er kunnen slechts 32 deelnemers meedoen in totaal! 

Goed nadenken, plannen met je squad en samenwerken met andere squads, communicatie, kaartlezen en andere tactische skills worden hier toegepast in het spel en de scenario's.

Kortom, mensen met gevoel voor teamwork, tactiek en realisme zullen dit soort TacSim events interessant vinden.

Er wordt onder andere gewerkt met NATO spelalfabet, NATO radioprotocol en voor commandanten (die dat willen) met NATO commandovoering. 

Een aantal kernpunten:
- je hebt een beperkt aantal support choices per missie
- no highcaps. At all! Max 115 BB's per mag. 
- af = af, dus als je niet wordt gemedic'd, ben je voor dat scenario klaar
- 4 scenario's per dag
- maximaal 8 personen per team dus maximaal 32 personen die deel kunnen nemen. 
- missies/scenario's volgen elkaar op dus je moet zelf je rust/voeding als team in de gaten houden

Je speelt 3 missies met je eigen team tegen de OpFor, en 1 missie speel je zelf als OpFor (wat door iedereen altijd als heel leerzaam en interessant wordt ervaren). 

1 Artikel(en)

per pagina

Lijst  Rooster 

Stel een Aflopende Directie in
 1. 17 dec - TacSim Scenario's | Nightops

  17 dec - TacSim Scenario's | Nightops

  € 29,50

  Uniek tactisch airsoft concept waarbij twee kleine teams het tegen elkaar opnemen om een aantal complete scenario's af te werken, inclusief planningsfase en support, om intens, tactisch en realistisch bezig te zijn. We spelen van (ongeveer) 14u tot 20u, deels in de schemer en avond-duister.


  Je speelt gedurende deze avond/nachtskirm 3 keer de rol van de Special Forces (Team Blue) en 1x de rol van OpFor (Team Red). Als OpFor krijg je een scenario mee, soms inclusief Roleplay aanwijzingen, om het tactische inzicht van Team Blue te faciliteren en te testen. 


  De locatie is Gladiator Sports in Almere.


  Let Op! Vanaf de schemer gaan de Nachtskirm Regels in werking! Lees ze hier even na. Neem bij voorbaat al een <360 FPS semi-only AA mee. 


  Lees hier de eigenverklaring waar je akkoord voor moet geven. Er is een aparte facebook pagina voor de Tactical Scenario's hier.

  Meer Informatie

1 Artikel(en)

per pagina

Lijst  Rooster 

Stel een Aflopende Directie in