Wapenriemen/slings

Slings (wapenriemen) kun je op verschillende manieren gebruiken. Er zijn 1, 2 en 3 punts slings, en slings die 2 of zelfs 3 van deze eigenschappen verenigen.

De 1 punt sling wordt meestal vastgemaakt tussen kolf en pistoolgreep en heeft als voordeel dat je replica makkelijk opzij gehangen kan worden. Ook kun je dan goed tussen linker- en rechter schouder wisselen, handig bij bijvoorbeeld CQB of als je veel achter bomen schuilt. De 1 punt sling is wat minder geschikt om je replica echt weg te bergen, bijvoorbeeld op je rug te hangen om je handen vrij te maken, omdat hij erg beweeglijk is en met de loop laag en naar beneden hangt. 

Een 2-punts sling is in essentie een band die tussen de voor- en achterkant van je replica komt. Je stelt hem makkelijk in en je kunt hem dan goed op je rug hangen. De meeste oudere wapens (WOI, WOII, Korea, Vietnam) hadden 2-punts slings. Deze is goed te gebruiken om je replica degelijk uit de weg te hangen en ook als extra stabilisatie bij schieten met vrije hand. 

Een 3 punts sling is het meest flexibel. Hij is makkelijk langer of korter te maken en heeft een extra verbindingspunt die op een band tussen voor- en achter punt zit, die verschuifbaar is. Hij kan opzij hangen, op je rug, als tactische draagriem of nog anders. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.