Tactical Scenario's

TacSim staat voor "Tactische Simulatie" en is een speltype bedoeld om samenspel en tactische keuzes in het veld te bevorderen. Hierbij worden scenario's gespeeld waarbij de samenstelling van je squad, de acties die je doet en de keuzes die je maakt direct invloed hebben op het verloop van het spel. 

TacSim heeft de sfeer van een korte MilSim en is een tactische beleving waarbij twee relatief kleine teams het tegen elkaar opnemen om een compleet scenario af te werken, inclusief planningsfase en support, om intens, tactisch en realistisch bezig te zijn. Er kunnen slechts 24 deelnemers meedoen in totaal! 

Goed nadenken, plannen met je squad en samenwerken met andere squads, communicatie, kaartlezen en andere tactische skills worden hier toegepast in het spel en de scenario's.

Kortom, mensen met gevoel voor teamwork, tactiek en realisme zullen dit soort TacSim events interessant vinden.

Er wordt onder andere gewerkt met NATO spelalfabet, NATO radioprotocol en voor commandanten (die dat willen) met NATO commandovoering. 

Een aantal kernpunten:
- je hebt een beperkt aantal support choices per missie
- no highcaps. At all! Max 115 BB's per mag. 
- af = af, dus als je niet wordt gemedic'd, ben je voor dat scenario klaar
- 4 scenario's per dag
- maximaal 6 personen per team dus maximaal 24 personen die deel kunnen nemen. 
- missies/scenario's volgen elkaar op dus je moet zelf je rust/voeding als team in de gaten houden

Je speelt 3 missies met je eigen team, Task Force Condor, tegen de OpFor, en 1 missie speel je zelf als OpFor (wat door iedereen altijd als heel leerzaam en interessant wordt ervaren). 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.