Het Fort - De Kwakel

Het Fort

Het Fort in De Kwakel stamt uit de tijd van de Amsterdamse Waterlinie en is in 1904 gebouwd. Door de bijzondere ligging van het fort en de bijzondere bouw (zeer donker en dicht op elkaar binnen) gelden hier een aantal aanvullende regels. 

Kleding

Omdat we hier niet skirmen is het dragen van camo geheel niet nodig. Je kunt dus gewoon je spijkerbroek aanhouden. Aankomen in camo (ook niet deels) hebben we liever niet: we zijn te gast in een woonwijk en dat houden we graag ook zo. Omkleden kan overigens droog en warm in het fort. Mocht je mee gaan doen aan C2QB dan zijn lange mouwen, handschoenen en een gezichtsmasker wel aan te raden (zelfs al gebruiken we maar 0,5J replica's). 

Route

Het Fort is het beste bereikbaar met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De straat waar het aan ligt heet ook Het Fort, huisnummer 55. Mocht je navigatie het niet snappen, dan kun je ook de postcode gebruiken: 1424 RW in De Kwakel.

Verder stopt bus 147 om de hoek, bij halte Het Fort. Je kunt deze bus nemen vanaf busstation Uithoorn (waar je weer kunt komen met buslijn 174 van Amsterdam CS of bus 140 van station Hoofddorp). 

Bar Het Fort

Omdat in een deel van Het Fort een Bar is gebouwd, hebben we daar alle voor- en nadelen van. We kunnen altijd warm zitten, lekker napraten en gebruik maken van de faciliteiten daar: frisdrank en hapjes. We moeten alleen wel extra streng zijn op alles wat te maken heeft met veiligheid omdat we soms met replica's en al door de bar-ruimte moeten lopen. Je maar daar dus ook alleen doorheen met je replica in een wapentas of met een barrel-sleeve!

Meer over de bar op www.barhetfort.nl.

Regels en veiligheid

Het Fort wordt vooral gebruikt voor training, parcours, inschieten, afstellen en CQB competitie. Daarbij gelden de NABV regels voor wat betreft FPS snelheden. Voor de speciale PvP spellen, die we C2QB noemen, is maximaal 0,5J toegestaan vanwege de hele korte afstanden waarop er dan gespeeld wordt. 

Het is dan ook aan te raden minstens één 0,5J replica bij je te hebben (bijvoorbeeld een AEP) als je tegen elkaar wil spelen.

Verder is het terrein vereeld in 3 zones: groen, oranje en rood. Deze zone's worden bij de briefing duidelijk aangegeven. 

  • Rode zone is de buitenkant van het fort en overal waar je door de omwonenden gezien kan worden. Daar heb je met je replica of in uniform niks te zoeken.
  • Oranje zone is de bar in het fort. Daar kunnen ook stamgasten, biljarters of andere bezoekers zijn. Dus worden de replica's ontladen en met barrelsock of in de wapentas vervoerd.
  • Groene zone is de gebieden waarin alleen airsofters komen.